Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rødkålssalat med æbler, druer og mandler

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 æbler
  • 2 spsk purløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 100 g vindruer
  • 75 g mandler
  • 0.5 rødkålshoved
  • 2.5 spsk balsamico glace
  • saft af 1 mandarin
  • godt brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 390 Kj
  • Fedt: 32 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 11 %

Skær stokken af rødkålshovedet, og snit kålen i meget tynde strimler. Halver og udsten vindruerne, snit bladsellerien i tynde skiver på skrå, og skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Læg dem på en tallerken, og lad dem afkøle. 

Rør balsamico-glace og mandarinsaft sammen med olivenolie til en dressing, og krydr med salt og peber.

Bland rødkål, vindruer, bladselleri, æbler, mandler og purløg sammen med dressingen, og tilsmag evt. med lidt ekstra balsamico, salt og peber.          

Server salaten til andesteg eller som tilbehør til andre kødretter.

Tip: Varier din rødkålssalat ved at tilsætte forskellige slags nødder eller tørrede frugter som abrikoser, svesker og figner.