Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Røget hellefisk med salat og ristet rugbrød

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 agurk
  • ½ fennikel
  • 3 spsk finthakket rødløg
  • 4 spsk fromage frais
  • 2 spsk finthakket dild
  • 1½ tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • 3 skiver rugbrød
  • 200 g hellefisk

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1130 Kj
  • Energi pr. person: 270 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 32 %

Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver og den halve fennikel i små tern. Rør en dressing af rødløg, fennikel, fromage frais, dild og dijonsennep, og krydr med salt og peber. Vend agurk i dressingen.

Rist rugbrødsskiverne på en brødrister, og halvér dem.

Anret den røgede hellefisk på 4 tallerkner, kom en skefuld frisk agurke-fennikelsalat ovenpå, og drys med frisk dild. Læg 2 stykker ristet rugbrød på hver tallerken. 

Servér den røgede hellefisk med agurke-fennikelsalat og ristet rugbrød som forret eller til frokost. 

 

Tip: Agurke-fennikelsalaten smager også dejligt til en pandefuld fiskefrikadeller.