Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rugbrødsboller med rosiner

  • 4 pers

Ingredienser

  • 5 dl varmt vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 10 dl rugmel
  • 2 dl rosiner
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl sesamfrø

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3436 KJ
  • Energi pr. person: 818 Kcal
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, æg og rosiner. Kom melet i lidt ad gangen, mens du rører rundt i blandingen. Stil dejen til side og lad den hæve i 30 min. Fugt hænderne med vand og form ca. 12 boller. Vend bollerne i sesamfrø og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 30 min. før de bages i ovnen på 185 °C i 20 min.