Rugbrødssandwich med ribbensteg og æble-sennepsdressing

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rugbrødssandwich med ribbensteg og æble-sennepsdressing

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk peberrod
  • 1 æble
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g knoldselleri
  • 8 rugbrød
  • 1 spsk purløg
  • 3 laurbærblade
  • 0.5 bakke spinatblade
  • 1.2 kg ribbensteg
  • 3 spsk græsk yoghurt 10%
  • 2 tsk dijon sennep
  • 3 agurker skåret i skiver

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 740 Kj
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Protein: 14 %

Gnid sværen på ribbensstegen med salt, og kom laurbærblade ned mellem sværene. Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande, og hæld vand i bunden af bradepanden. Sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og steg ribbensstegen i 1½ time, til den er gennemstegt med en centrumtemperatur på 68-70°. Hvis sværen ikke er helt sprød, så skru op på grill, og tilbered sværen ved høj varme i 5-10 min. Hold øje og pas på, at sværen ikke brænder på. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15-20 min., før den skæres i skiver.

Skræl knoldsellerien, og riv den på den grove side af rivejernet. Skær æblet i små tern, og bland dem med sellerien. Rør en dressing sammen af dijonsennep, græsk yoghurt, honning, peberrod, purløg og olivenolie, og bland dressingen sammen med knoldselleri og æblestykker.
Kom lidt æble-sellerisalat på 4 skiver rugbrød, og derpå lidt spinatblade, 2 skiver ribbenssteg og skiver af syltede agurker. Afslut med et stykke rugbrød på toppen.
Server dine rugbrødssandwiches som weekend-frokost eller brug dem i madpakken.

* Der er mere ribbenssteg end du skal bruge – gem den fx til biksemad dagen efter.