Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Salat af bagte jordskokker med tahin-dressing

  • 4 pers

Ingredienser

  • 300 g jordskokker
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • bladene af 3 kviste timian
  • 2 gulerødder
  • ½ bakke rucola
  • 2 spsk finthakket skalotteløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1½ spsk Tahin (sesampasta)
  • saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk citronsaft

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1255 Kj
  • Energi pr. person: 300 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 31 %

Tænd ovnen på 185 grader. Skrub jordskokkerne rene for jord, og skær dem i skiver på 1 cm. Marinér jordskokkerne med olivenolie, 1 spsk citronsaft, hvidløg, timian, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem møre i ovnen i 30 min.

Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler – brug fx en kartoffelskræller.

Skyl rucolaen, og sving den fri for vand i en salatslynge eller en sigte.

Rør en dressing af tahin, 1 spsk citronsaft og saften af 1 appelsin, og krydr med salt og peber.  

Vend de bagte, afkølede jordskokker sammen med gulerod, rucola, tahin-dressing og skalotteløg.

Servér salaten som tilbehør til en ovnstegt kylling.


Tip: Princippet med at blande en salat af både bagte og rå grøntsager kan varieres efter sæson og det, der lige er i grøntsagsskuffen. Bagte gulerødder, selleri eller pastinakker smager også skønt med tahindressing, og så kan du tilføre hakket savojkål og ristede mandler som det rå og knasende element.