Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Salat med kyllingebryst, melon og agurk

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt
  • ½ tsk honning
  • ½ rødløg
  • 1 agurk
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ bakke rucolasalat
  • 1 galiamelon
  • evt. knust chili
  • ½-1 sød chilisauce
  • saft af ½ citron
  • 75 g hvidost fx Puch salatost
  • 4 kyllingebrystfileter (520 g)
  • bladene af ½ potte basilikum
  • fuldkornsbrød eller 1 kg kogte kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 530 Kj
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Protein: 31 %

Skær skrællen af melonen, og skær melonkødet i tern. Halver agurken, og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i tynde skiver på skrå, og snit rødløget i tynde skiver. 

Rør citronsaft sammen med chilisauce, salt og honning – smag på det; måske synes du, det er stærkt nok og ellers så tilsæt lidt knust chili eller mere chilisauce. Vend melonstykkerne sammen med chilimarinaden i en salatskål.

 

Grill eller pandesteg kyllingebrystfileterne på en pande med olivenolie i ca. 8 min. på hver side, til de er gennemstegte, og krydr med salt og peber.

 

Bland den marinerede melon sammen med agurk, rødløg, basilikum og rucolasalat. Anret salaten på et fad, og kom stykker af hvidost på.

 

Skær skiver af det grillede kyllingekød, og vend det i salaten før servering. Spis brød eller kogte kartofler til.