Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Små kyllingeboller i karry med ris

  • 4 pers

Ingredienser

  • 450 g kyllingekød
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk karry
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 fintrevet løg
  • lidt peber
  • 1 tsk timian
  • 1 dl mælk
  • 2 fintrevne gulerødder
  • 1 laurbærblad
  • Sauce:
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 150 g bagekartoffel
  • 1.5 spsk olivenolie
  • 2.5 tsk karry
  • lidt tørret eller frisk chili
  • 1 liter kogevand fra kyllingebollerne
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
  • lidt timian
  • Tilbehør:
  • 300 g ris
  • evt et stort fad med grønsagsstave

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2762 Kj
  • Energi pr. person: 660 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 23 %

Rør hakket kyllingekød sammen med æg, salt, mel, karry, paprika, løg, peber og timian. Rør farsen jævn, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kom afslutningsvis fintrevne gulerødder i farsen. Form 16-20 små kødboller med en ske, og kog dem i ca. 15 min. i vand med salt og laurbærblad.

Snit løg, gulerod, pastinak og kartoffel i mindre stykker, og rist det i en gryde i olivenolie i ca. 5 min., indtil det er let mørt. Tilsæt karry og lidt chili, og lad det riste i yderligere et par min. Tilsæt 1 liter sigtet kogevand fra kødbollerne, og kog grøntsagerne møre i 20-25 min.

Blend karrysaucen, indtil den opnår jævn konsistens. Tilsæt madlavningsfløde, og krydr med salt og peber. Læg de kogte kødboller i saucen, og kog retten igennem i 4-5 min.

Server kyllingeboller i karry med et drys frisk timian og spis ris og evt. grøntsagsstave til.

 

Tip: Du kan også lave kødbollerne med hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk.