Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Spaghetti squash og frikadeller i tomatsovs

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 stor spaghetti squash
  • 1.5 spsk. olivenolie
  • Lidt salt og peber
  • Frikadeller:
  • 600 g hakket svinekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg, finthakket
  • 0.5 bundt basilikum, finthakket
  • 2.5 spsk. rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 1 knivspids hvid peber
  • 1 knivspids cayenne
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. olivenolie, til stegning
  • Tomatsauce:
  • 2 spsk. olivenlolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 4 stilke timian
  • 2-3 dåser hakkede tomater + lidt vand
  • 2 spsk. rød balsamico
  • 0.5 bundt basilikum
  • 0.5 spsk. honning
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1849 KJ
  • Energi pr. person: 440 Kcal
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 50 %

Halvere squashen på langs og fjern kernene med en ske. Pensl med olivenolie og drys med salt og peber. Læg dem på bagepapir med kødsiden nedad og bag dem i ovnen ca. 30-40 min ved 175 grader.

Rør alle ingredienserne til farsen sammen og lad den hvile i 15 min. Imellemtiden laves tomatsaucen. Hak løg og hvidløg. Varm en gryde op. Kom olivenoliven i og steg det sammen med sammen med hele timian-stilke. Hæld balsamico over og steg videre, mens der røres. Når balsamicoen næsten er kogt ind, kommes de hakkede tomater i. Skru ned for varmen og lad det koge videre. Resten af basilikumen hakkes groft og koges sammen med. Lad det simre, mens frikadellerne steges. Smag til med salt, peber og eventuel lidt honning.

Varm en stor stegepande op og hæld olivenolie på. Form farsen til små frikadeller. Steg dem gyldne på alle sider. De behøver ikke at være færdigstegte inden i, da de skal ned i den varme tomatsauce. Kom den tomme pande tilbage på blusset og hæld 2 dl vand på og lad det koge 2-3 min. Det løsner kødrester og saft, der er på panden. Hæld sky- vandet ned i tomatsaucen og lad det simre videre.

Tag squashene ud af ovnen og lad dem hvile i 10-15 min. Skrab squashkødet på langs forsigtigt fri med en gaffel og kom spaghettien op i en skål. Servere spaghettien med frikadellerne i tomatsovs. Velkommen!