Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Spidskålssalat med pærer, blåbær og sprøde rosmarin-croutoner

  • 4 pers

Ingredienser

  • ½-1 spidskål
  • saften af en ½ citron
  • 1-1½ spsk dijonsennep
  • 1½ spsk flydende honning
  • 1 finthakket skalotteløg
  • salt og peber
  • 3 spsk purløg
  • 2 pærer
  • 100 g blåbær
  • 3 skiver brød med sej krumme fx ciabatta-flute
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • blade af 1 kvist rosmarin

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1004 Kj
  • Energi pr. person: 240 Kcal
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 34 %

Halver spidskålen, og fjern og kasser yderbladene. Skær stokken ud, og snit kålen i tynde strimler. Rør citronsaft sammen med dijonsennep, honning, skalotteløg, salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskålen. Skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset, og skær dem efterfølgende i tynde både. Bland spidskålen med purløg, pærer og blåbær.

Skær brødet i grove tern, og steg dem sprøde på en pande med olivenolie, 1 helt fed hvidløg med skal og finthakket rosmarin.   
 
Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med sprøde croutoner.

Server salaten som frokostsalat sammen med forskellige charcuteri-varer, fx skiver af gode, krydrede pølser eller skinke. Eller brug salaten som tilbehør til grillet fisk eller kylling. 

 

Tip: Kom forskellige typer af bær i dine sprøde salater, det smager skønt! Brug fx jordbær eller, hvis det er sensommer, en god portion nyplukkede brombær fra det nærmeste brombærkrat.