Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Spinat-lakselasagne med græskarsalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g lasagneplader
  • 400 g laks
  • 1 ltr Mornaysauce
  • 1 løg i tern
  • 50 g ost
  • 1 potte basilikumblade
  • salt
  • ½ rødløg
  • 1½ spsk olivenolie
  • peber
  • ½-1 finthakket chili
  • ½ bakke rucola
  • 1 hokkaido græskar
  • ½ citron, saften
  • groft brød

Til 2 voksne og 2 børn:

Tænd ovnen på 185 grader. Rist løg og hvidløg i en gryde med olivenolie, indtil det er mørt, tilsæt spinat og lad det riste yderligere ca. 3 min. Krydr med salt og peber.

I et ildfast fad lægges lasagnen sammen. Start med mornaysauce, lasagneplader, spinatfyld, laks skåret i skiver af 1 cm. tykkelse - og fortsæt rækkefølgen. Slut af med lasagneplader. Øverst lægges endnu et lag mornaysauce og til sidst drysses toppen med ost. Lasagnen bages i ovnen i 35 min.

Græskaret skrælles, halveres og kernerne skabes ud med en ske. Græskaret skæres i grove stykker og lægges i et ildfast fad, krydres med olivenolie, citronsaft, salt, peber og chili og bages i ovnen 25 min. Afkøl græskarrene og vend dem med rucola, basilikum og rødløg.

Servér lasagnen med græskarsalaten og groft brød.

Tip: Prøv også vegetarisk lasagne: Undlad laksen og tilsæt en større mængde spinat og andet grønt, fx pastinak.