Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Spinatsuppe med urter og dampet laks

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • lidt citronsaft
  • 750 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl fløde 13%
  • 1 pastinak
  • lidt muskatnød
  • 1 liter grøntsagsbouillon eller vand
  • 100 g spinat (eller optøet)
  • salt og peber
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk dild
  • ½ porre
  • 450 g laks skåret i 2x2 cm stykker
  • fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 680 Kj
  • Fedt: 31 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Protein: 22 %

Skræl kartofler og pastinak, og skær dem i grove stykker. Steg pastinak og finthakket hvidløg ved svag varme i olivenolie i nogle min. Tilsæt kartofler, grøntsagsbouillon eller vand, og læg låg på gryden. Kog indtil det er mørt, ca. 25-30 min.

Skyl spinaten og slyng den fri for vand, og kom den i en blender. Blend den friske spinat med suppen samt fløde, og krydr med salt, peber, revet muskat, og lidt citronsaft. Lun suppen op i 2 min. ved svag varme – den må ikke koge, da fløden så vil skille.

Skræl gulerødderne, og rens porren, og skær dem i små tern. Kom 2 cm vand i bunden af en gryde, og bring det til kogepunktet sammen med gulerødder og porre, kog i 2 min., og tilsæt herefter laksen – læg låg på gryden, og damp fisken i 4-5 min., og krydr så med citronsaft, salt, peber og dild.

Server spinatsuppen med urter og stykker af laks på toppen, og spis brød til.