Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Spyd med kyllingelår og gedeostfyld og grillet sød kartoffelsalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • Kyllingelår og gedeostfyld:
  • 8 kyllingelårruller
  • 1 lille gedeostrulle
  • 2 fed hvidløg
  • 8 stilke timian
  • 3 stilke merian
  • Salt, peber og træspyd
  • Grillet sød kartoffelsalat:
  • 1 salathoved, vasket og strimlet
  • 3 søde kartofler
  • 2 spsk. olie
  • 2 majskolber
  • 1 chili
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 0.5 tsk. kanel
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2713 KJ
  • Energi pr. person: 646 Kcal
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 51 %

Bred rullerne ud med skindsiden nedad. Skær gedeosten ud i 8 skiver. Læg gedeosten på rullerne, knus hvidløgene og fordel over osten. Pluk urterne og fordel over lårene. Rul dem sammen og sæt en pind gennem (evt. to på hver pind). Skær de søde kartofler ud i tynde skiver på langs. Drys lidt olie over dem og krydr med cayennepeber, chili, kanel, salt og peber. Gem lidt af chilien til at komme på til sidst. Når grillen er varm, grilles majs, søde kartofler og kyllingespyd. Spyddene skal først grilles gyldne og derefter steges færdige ved indirekte varme indtil de er helt gennemstegte (ca. 20 min.). De skal føles helt faste i kødet, og kødsaften skal være klar. Når majs og de søde kartofler er færdiggrillede og sprøde, blandes kartoflerne med salaten og majskornene, der er skåret fri fra kolben – drys til sidst en smule frisk chili over. Servér med kyllingespyd og brød.