Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Steg en saftig og krydret andesteg

  • 6 pers

Ingredienser

  • 1 landand (ca 3,5 kg)
  • 1 porre
  • 2 æbler
  • 2 tsk revet ingefær
  • 2 dl græskarpuré (kogt, blendet græskar)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chili
  • 1 reven limeskal
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk havsalt & peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi/100 gram: 473 KJ
  • Energi/100 gram: 113 Kcal
  • Fedt: 28 %
  • Heraf mættede fedtsyrer: 10 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Protein: 65 %

Den klassiske andesteg er kendt og elsket af mange danskere, men hvorfor ikke også prøve noget nyt?. Her får du en moderne version med respekt for traditionen og smagt til med sæsonens råvarer og krydderier.

Hvis du bruger en frossen and, så lad den tø op på et fad I køleskabet, så det ikke drypper på andre fødevarer – optøning tager 2-3 døgn i køleskab.

Svits porre og æbletern på panden med krydderierne. Vend det i græskarpuré og fyld anden med det.

Gnid fuglen med limesaft, havsalt og peber på alle sider, og læg anden på en rist på en bradepande.

Brun i 25 minutter ved 250 grader med brystsiden opad.

Vend den rundt, og skru ned på 160 grader. Hæld fedtet fra og gem eventuelt til sauce. Hæld 5 dl vand ned i fadet. Steg videre i ca. 2,5 timer. Vend brystsiden op igen de sidste 20-30 minutter. Temparaturen skal være minimum 75C. Man kan også se, at anden er gennemstegt, når kødsaften er klar og lårbenet let løsnes.

Server med fx rødkålssalat, og små kogte aspargeskartofler.