Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Stegte sild i rødbedelage

  • 8 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 4 skiver ingefær
  • 2½ dl rørsukker
  • ½ dl dild
  • 1 rødløg
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1 laurbærblad
  • 300 g rødbeder
  • 2 dl rugmel
  • 20 g smør til stegning
  • plukket dild
  • 3 dl æbleeddike eller lagereddike
  • 8 sildefileter (optøede fra frost)
  • 10 kapersbær eller 2 spsk almindelige kapers
  • lidt dildstilke
  • rugbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 290 Kj
  • Fedt: 40 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 16 %

Klip rygfinnen af sildefileterne, og læg dem med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber, smør dem med lidt dijonsennep, og drys med hakket dild. Fold fileterne sammen, og giv dem et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen.) Vend fileterne i rugmel, og steg dem gyldne på en pande med smør i ca. 3-4 min. på hver side. Læg sildene i et fad.

 

 

Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Rist rødbedetern i lidt olivenolie i en gryde i 5-7 min. ved svag varme, til de er let møre. Hæld æbleeddike, rørsukker, ingefær, laurbærblad og dildstilke ned i gryden til rødbederne, og kog det i nogle min., til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over sildene, og lad dem trække i køleskabet i nogle timer og gerne 1 døgn. 

 

Skær rødløg i ringe, og halver kapersbærrene. Server stegte sild i rødbedelage med løg, plukket dild, kapers og rugbrød. Portionen rækker til 8 personer som en del af en frokost.