Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Svampesalat med bacon og chili

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1/4 tsk citronskal
  • ½ tsk chili
  • 2 skalotteløg
  • 100 g bacon
  • ½ bakke rucola
  • 400 g svampemix af shiitake, markchampignons og østershatte
  • 200 g groft speltbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 260 Kj
  • Fedt: 35 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 16 %

Skær skalotteløgene i tynde ringe, baconen i små tern, og svampene i grove stykker. Steg bacon-ternene sprøde på en pande, og hæld fedtet fra. Steg løgene let møre sammen med de ristede bacon-tern, og hæld blandingen af panden. Steg nu svampene gyldne, bland dem sammen med løg/bacon-blandingen, og krydr med salt og peber. Lad blandingen afkøle nogle minutter.

Kom de lune baconstegte svampe i en skål, vend dem sammen med rucola, og krydr med citronsaft, citronskal, chili og grofthakket bredbladet persille.

Servér salaten lun som forret eller som tilbehør til fx grillet oksekød eller kalvekød.      


Tip: Salaten kan laves med andre gode spisesvampe, enten én slags eller en blanding. Udelad evt. chili for at gøre salaten mere børnevenlig.