Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Svinekæber med champignon og øl

  • 4 pers

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 4 svinekæber, min 350 g
  • 250 g champignoner
  • 100 g bacon i tern
  • 4 gulerødder
  • 3 persillerødder eller pastinak
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1.5 flaske mørkt øl á 33 cl.
  • 1 dl flydende kalvefond
  • Salt og peber
  • Vand efter behov
  • Persille til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1929 KJ
  • Energi pr. person: 460 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 10 %

Puds kæberne fri for sener. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skræl og skær rodfrugterne samt løg i mindre stykker. Pil og hak hvid-løgene. Brun champignonerne og bacon i en stor gryde, indtil det har fået farve. Hæld det op i en skål og lad blandingen stå. Kom smørret i gryden og brun kæberne af. Kom løg, hvidløg og rod-frugterne i gryden. Vend det hele rundt og krydre med salt og peber.

Tilsæt øllen og kalvefonden. Hvis det ikke dækker svinekæberne, så fyld op med vand. Sæt låg på gryden og lade det simre ved lav varme i ca. 1,5 time eller indtil kødet er så mørt, at det falder fra hinanden. Tilsæt champignonerne og bacon i gryden og lad det koge op. Smag til med salt og peber. Lige inden servering drysses retten med persille og serveres sammen med kogte kartofler eller rodfrugtmos.