Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Syltede hasselnødder og abrikoser

  • 4 pers

Ingredienser

  • 175 g rørsukker
  • ½ dl balsamico
  • 2 dl appelsinsaft
  • 375 g haselnødder
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • ½ rosmarinkvist
  • 100 g rørsukker
  • 2 dl vand
  • 1 flækket vaniljestang
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 150 g smuttede mandler
  • Saften af en ½ citron
  • ½ tsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk appelsin eller mandarinsaft

 

Syltede hasselnødder:
Smelt sukkeret til lys karamel i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt balsamico og appelsinsaft. Sæt gryden tilbage på komfuret, og kog nogle min. til det opnår konsistens som tynd sirup. Kom hasselnødder, revet appelsinskal og rosmarinkvisten i siruppen, og kog i ca. 5 min. Hæld de syltede nødder på glas, og luk med tætsluttende låg.

Servér de syltede hasselnødder til et udvalg af oste. De egner sig især godt til blå oste som roquefort og gorgonzola.

Energiberegning for hele glasset:
13020 kj (3110 kcal)
Protein 8%
Fedt 60%
Kulhydrat 32%

 

Syltede Abrikoser:
Kom rørsukker, vand og vaniljestang i en gryde, og giv det et opkog. Hak både abrikoser og mandler groft, og kom dem i sukkerlagen. Lad dem koge ved svag varme i 5-10 min. Krydr med citronsaft, ingefær og appelsin- eller mandarinsaft. Hæld de syltede abrikoser og mandler på glas, og luk med tætsluttende låg.

Servér abrikoserne som tilbehør til ost, fx gedeost, eller sammen med et stykke kage eller lidt god vaniljeis. Til vaniljeis kan man blande de syltede abrikoser med granatæblekerner og appelsin skåret i fileter.
  

Energiberegning for hele glasset:
7620 kj (1820 kcal)
Protein 8%
Fedt 31%
Kulhydrat 61%


Tip: Smukke glas med syltesager  er en fin mandel- eller julegave. Pynt glassene med silkebånd og klip små kartonkort til at skrive på så modtageren kan se, hvad der er i glassene.