Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Tapas

  • 4 pers

Ingredienser

  • Blinis med ørredrogn:
  • 1½ dl letmælk
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 7 g gær
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g boghvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • 50 g ørredrogn
  • 4 spsk finthakket rødløg
  • lidt plukket dild
  • Kammuslinger med hvidløgsmarinade:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber
  • 125 g kammuslinger
  • ½ squash
  • 8 rosmarinkviste
  • Grillet pita med kikærtepuré
  • 200 g kikærter
  • 1 laurbærblad
  • 1½ spsk tahin
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk karry
  • salt og peber
  • 3 spsk citronsaft
  • lidt vand
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g pitabrød

Blinis med ørredrogn
Opvarm mælken i en gryde. Kom den varme mælk i en skål og rør 1½ spsk cremefraiche i. Afkøl væsken til den er fingervarm og tilsæt gær, salt og sukker. Rør hvedemel, boghvedemel og æggeblomme i dejen til den bliver glat. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 45 min.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag blinis på blinispande, de skal være ½ cm høje og der bliver 10-12 stk. Bagetiden er ca. 2 min. på hver side.

Blinis anrettes med ørredrogn, hakkede rødløg, resten af cremefraichen og dild.

Tip: Frisk stenbiderrogn og ørredrogn smager skønt sammen med blinis. Servér også blinis med små skiver af røget laks, cremefraiche, krydderurter og rødløg fx til din weekend-brunch.

Energiberegning pr. pers.:  1080 kj (260 kcal.) 
Prot. 14%,
Fedt 47%,
Kulh. 39%

Obs.! Hvis du ønsker en lavere fedt-%, kan du fx erstatte cremefraiche 18% med 9%.

 

Kammuslinger med hvidløgsmarinade
Rør olivenolie med hvidløg, salt og peber. Vend kammuslingerne i marinaden. Riv bladene af bunden af en rosmarinkvist, så den kan bruges som spyd. Bevar bladene toppen. (Gem de afrevne rosmarinblade og brug dem evt. som krydderi til kød og grøntsager, der skal på grillen.)

Den grønne squash skæres i tern svarende til kammuslingernes størrelse.

Sæt 2 kammuslinger og 2 squash på hver rosmarinkvist og grill dem 3 min. på hver side.

Servér med brød som en hurtig bid inden grillmiddagen eller på en lækker tapas-tallerken.

Tip: Prøv også grillede kammuslinger vendt i en lækker soja-marinade rørt sammen af 4 spsk tamari-soja, 1½ spsk limesaft, 1 knsp sukker, ½ spsk sesamolie og ½-1 tsk finthakket frisk chili.

Energiberegning pr. pers.:  890 kj (212 kcal.) 
Prot. 19%,
Fedt 29%,
Kulh. 52%

 

Grillet pita med kikærtepuré
Udblød kikærter i koldt vand i 8 timer. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Kog kikærterne i vand med laurbærblad og 2 hele hvidløg til de er møre ca. 50 min. Hæld vandet fra og fjern laurbærbladet. Blend kikærterne med tahin, 1 hvidløg, spidskommen, karry og citronsaft. Tilføj vand, ca. 1½ dl, til du får den konsistens, du ønsker. Smag til med salt, peber, olivenolie og hakket persille.

Grill pitabrødene, så de bliver godt gyldne, og skær hvert pitabrød i 6 kvarte stykker. Servér stykker af grillet pita med kikærtepuré som en hurtig bid inden maden.

Tip: Gem resten af kikærtepureen til at smøre på fx rugbrødet til madpakken sammen med et par skiver krydret pølse og lidt plukket basilikum. Prøv også at servere avocadodip til grillet pita.

Energiberegning pr. pers.:   1950 kj (470 kcal.) 
Prot. 14%,
Fedt 33%,
Kulh. 53%