Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Thai fiskebouillabaise

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 pakke blåmuslinger
  • 1 torskeloin
  • 3 dl hvidvin
  • 1 knold frisk ingefær, fint hakket
  • 2 stængler citrongræs
  • 4 fed hvidløg, knuste eller hakket
  • 2 løg i skiver
  • 4 limeblade
  • 3 gulerødder i staver
  • 2 dåser kokosmælk
  • Til garnering:
  • 4 håndfulde blancherede bønnespirer
  • 4 forårsløg i skiver
  • Friske koriander og limeblade

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1503 KJ
  • Energi pr. person: 357 Kcal
  • Protein: 48 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 23 %

Start med at forberede garneringen. Vask muslingerne i en skål med vand og sorter dårlige fra.

Kom lidt olie i en stor gryde (der kan rumme det hele til sidst). Steg ingefær, citrongræs, gulerødder og halvdelen af løg og hvidløg i et par minutter. Kom derefter limeblade, rød karrypasta og kokosmælk i og smag til med salt/sukker og evt. limesaft. Steg torsken i smør med salt og peber. Varm lidt olie op i en sautépande og steg resten af hvidløg, løg og derefter de hele blåmuslinger, rør rundt et par minutter og hæld hvidvin over. Lad blåmuslingerne dampe lidt til de fleste har åbnet sig, og der næsten ikke er noget vin tilbage. Held derefter muslingerne over i suppen og smag til. Tag portionsskåle frem og fordel bønnespirer, forårsløg, torsk, muslinger og suppe. Dekorér med koriander og limebåde og servér evt. med brød og chili-aioli.

Velbekomme.