Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Timianbagt roastbeef med grillet majssalat og cremefraiche

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 roastbeef
  • 1 bundt tørrede timiankviste
  • Kødsnor
  • Salt og peber
  • Cremefraiche dressing:
  • 200 g cremefraiche 38%
  • 3 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Grillet majssalat:
  • 4 hele majskolber
  • 1 lille spidskål
  • 1 lille bundt persille
  • 200 g cheddarost
  • 250 g San Marzano tomater
  • Tilbehør:
  • 650 g kogte nye kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3573 KJ
  • Energi pr. person: 850 Kcal
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 43 %

Drys roastbeefen med godt med salt og peber. Pak roastbeefen ind i timiankviste og bind dem fast med kødsnor. Grill den på alle sider og steg den færdig ved indirekte varme, indtil kernetemperaturen rammer 55-60 C. Lad den hvile i 15 minutter. Fjern snor og timian og skær den i skiver. Kog kartoflerne møre. Skyl forårsløgene godt og skær dem ud i tynde skiver. Pres hvidløg ned i cremefraichen, bland med forårsløg og smag til med salt og peber.

Grill majsene på alle sider. Læg dem til side. Vask spidskålen og fjern de yderste blade og roden. Halver og hak det fint. Vask persillen og hak den groft. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Skær cheddarosten ud i små tern. Vend spidskål, persille, tomater og cheddarost. Skær kornene fri af de afkølede majskolber. Drys majskornene over salaten. Server skiver af roastbeef med kogte kartofler, salat og dressing.