Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Torsk med sennepssauce og rødbeder

  • 6 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 4 æg
  • ½ spsk olivenolie
  • 75 g bacon
  • 800 g torskefilet
  • salt og peber
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
  • ½ spsk olivenolie
  • 500 g rødbeder
  • ½ dl balsamico
  • ½ løg
  • salt og peber
  • 10 g smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • lidt citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-1½ spsk dijonsennep
  • 4 dl letmælk
  • ½ brøndkarse
  • 1½ kg kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 520 Kj
  • Fedt: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Protein: 29 %

Skær torsken i 6 eller 12 stykker (så gæsterne får 1 stort eller 2 små stykker fisk hver). Kom dem i et ovnfast fad, og krydr med olivenolie, salt og peber. Sæt torsken i køleskabet, til du skal bage den.

Kog æggene i 10 min., til de er hårdkogte. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Lad baconen dryppe af for stegefedt på et stykke fedtsugende papir.  

 

Skræl rødbederne, og skær dem i grove tern. Rist rødbederne i en gryde med lidt olivenolie i 4-5 min. ved jævn varme, til de er let møre. Tilsæt vand og læg låg på gryden, og lad dem simre i 25 min. Tjek undervejs at vandet ikke forsvinder (hæld lidt ekstra ved, hvis der er brug for det). Når rødbederne er møre, hældes evt. overskydende vand fra, og der tilsættes balsamico og sukker. Kog rødbederne uden låg, til eddiken er indkogt og rødbederne glaseret, og krydr med salt og peber.

 

Snit løget i tern, og rist det mørt i en lille gryde med olivenolie. Hæld mælk ved, og lad det simre i 5 minutter. Rør blødt smør og mel sammen til en smørbolle. Smuldr smørbollen i mælken, og pisk det jævnt – kog til saucen begynder at blive cremet i konsistens. Pisk sennep i saucen, og krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Saucen må ikke koge efter tilsætning af sennep.

 

Bag torskestykkerne i ovnen i ca. 12 min. ved 185°. Pil æggene, og hak dem i små tern.

 

Server bagt torsk med glaserede rødbeder, hakkede æg, sprød bacon, finthakket purløg, brøndkarse, sennepssauce og kartofler.