Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Tykstegsbøf med rodfrugtchips og agurk / rødløgssalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 pose rodfrugtmix ca 400 g
  • 2 liter fritureolie
  • Flagesalt
  • 4 tykstegsbøffer ca 300 g pr stk.
  • Smør
  • 2 agurker
  • 2 rødløg
  • 1 bakke bredbladet persille
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4113 KJ
  • Energi pr. person: 979 Kcal
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 62 %

Læg rødbederne for sig og skær bund og top af de andre rodfrugter. Snit dem på langs på et mandolinjern, så de bliver 3-4 mm tykke og læg dem i en skål med koldt vand. Snit rødbederne til sidst og læg dem i en separat skål, så de ikke farver de andre rodfrugter.

Varm 2 liter olie op i en gryde og friter rodfrugterne lidt af gangen. Vent igen med rødbederne til sidst. Læg de friterede rodfrugter på køkkenrulle og drys med flagesalt. Rens rødløgene og skær dem i halve tynde ringe. Vask og skær agurken i halve skiver. Vask persillen godt og hak den groft. Vend det hele sammen med lidt olie og eddike og smag til med salt og peber.

Krydr tykstegsbøfferne med godt med salt og peber og steg dem i smør efter anvisning på pakken. Mens du steger bøfferne kan du evt. give rodfrugtchipsene et hurtigt skud varme i en 200 ºC forvarmet ovn, ca. 5-10 min. Anret bøffer, chips og salat og server.