Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Uhyggelige Spøgelsessnitter

  • 4 pers

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 275 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 1.5 dl hindbærsyltetøj
  • 0.5 tsk hjortetaksalt
  • hvid glasur af flormelis og vand + farvet dekorationsglasur på tube

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 430 Kj
  • Fedt: 40 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Protein: 4 %

Kom mel og smør i en skål, og hak det sammen til en grynet masse. Bland sukker med hjortetaksalt, og kom også det i skålen. Pisk ægget let sammen, kom det ned til de andre ingredienser, og ælt til en ensartet dej. Læg dejen koldt i ca. 1 time.

Del dejen i 2, og rul hver del til en bane på ca. 45x20 cm – rul på et melet bord, og sørg for at dejen ikke hænger fast. Fordel et tyndt lag syltetøj ud på den ene bane, drys let med kartoffelmel, og læg den anden bane ovenpå. Tryk dejen let til. Skær kager med spøgelsesfacon med en kniv eller brug en udstikker med spøgelsesfacon (kan findes på internettet). Sørg for at dejen slutter til rundt i kanten, så syltetøjet ikke flyder ud og branker.

Læg spøgelsessnitterne på bageplader med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175° i ca. 20 min.

Lag snitterne køle af, og overtræk dem så med hvid glasur rørt af flormelis og vand. Tegn øjne og mund med dekorationsglasur. Lad spøgelsessnitterne tørre før servering.