Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Vintersalat med rodfrugter

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 dl bredbladet persille
  • salt
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 3 gulerødder
  • ½ tsk citronskal
  • 1½ olivenolie
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 rødbeder
  • 1 tsk rød chili
  • 2 pastinakker
  • 2 hoveder hjertesalat
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 330 Kj
  • Fedt: 26 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Protein: 11 %

Til 2 voksne og 2 børn

Tænd ovnen på 200°. Skær pastinakker, gulerødder og rødbeder i skiver på ½ cm, læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med salt, olivenolie og chili. Bag rodfrugterne i ovnen i 25 min. til de er møre. Afkøl dem en smule.

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, til de bliver gyldne – og pas på, at de ikke brænder på.

Pluk hjertesalaten i blade, og kom dem i en salatskål sammen med de lune rodfrugter. Vend salat og rodfrugter med de ristede pinjekerner, lidt revet citronskal, balsamico og persille.

Servér vintersalaten som et vegetarisk indslag i ugens madplan, sammen med andre grøntsager og groft brød. Salaten er også velegnet som tilbehør til et stykke stegt oksekød. 

Tip: Du kan erstatte de blandede rodfrugter med små kartofler med skræl, som bages møre og vendes med salatens øvrige ingredienser – udskift evt. balsamico med citronsaft for farvens skyld. Kartoffelsalaten er et friskt og sundt tilbehør til fx frikadeller eller lammekoteletter.