Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Wrap med tyrkiske frikadeller

  • 4 pers

Ingredienser

  • 8 blade salat
  • 4 fuldkornswraps
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt persille
  • 500 g hakket oksekød max 10 %
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt fennikelfrø
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 2 æg
  • 1 håndfuld rosiner
  • ½ bundt persille
  • 1 agurk
  • 12 spsk. yoghurt
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2232 KJ
  • Energi pr. person: 533 Kcal
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 31 %

1. Vask hænder.
2. Mål alle ingredienserne af.
3. Pil rødløg, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker løg.
4. Pil hvidløg, og hak det fint. Klik på metodevideoen og se hvordan du hakker hvidløg
5. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.
6. Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder.
7. Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør det sammen.
8. Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
9. Slå æggene ud, og kom æggene i farsen. Vask hænder.
10. Kom rosiner i farsen, og rør det sammen.
11. Stil farsen på køl.
12. Skyl agurken. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
13. Kom yoghurt, persille og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Smag dressingen til med salt og peber.
14. Skyl salaten, og dup den tør med et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller salat.
15. Tag farsen ud af køleskabet.
16. Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
17. Grill oksedellerne, til de er gennemstegte på en mellemvarm grill.
18. Lun wrappen på en brødrister eller i mikroovnen ganske kort.
19. Fyld wrappen med salat, oksedellerne, og lidt dressing.
20. Rul den stramt sammen, og rul den stramt op i bagepapir. Så er den lige til at tage med på farten. Hvis du tør, så er syltet chili rigtig sejt i denne wrap!