7 raske rabarberfacts

· af Kvickly

Den knejsende stolte og smukke rabarber er det endegyldige bevis på, at det er blevet forår. Dens syrlige, let bitre smag giver bid og karakter til mange retter henover forår og sommer. Læs her, hvordan du bruger den allerbedst.

Rabarber er en delikatesse, der knytter sig tæt til forår og sommer. De struttende sprøde og røde stængler har et hav af anvendelsesmuligheder - fra marmelade, chutney, kompot og saft til trifli, smuldrekage og tærte.
Da det er stænglen og ikke blomsten som bliver anvendt i madlavning, betragtes rabarberne som en grønsag. Dermed er den nok den mest anvendte grøntsag i kager og desserter. Og det til trods for, at den ikke er spor sød.

Rabarber har et meget lavt indhold af naturligt sukker, men alligevel elsker vi den i desserter. Dens sprødhed, syrlighed og lette bitterhed giver nemlig et utrolig lækkert og meget raffineret samspil og balance med det søde - en fristende friskhed.

7 raske rabarberfacts

 

1. Du tror måske, at rabarber er noget dansk - men faktisk kommer rabarber oprindeligt fra Kina

2. Rabarber er faktisk en grøntsag og ikke en frugt. Den har et meget lavt naturligt indhold af sukker

3. Det nederste hvidlige stykke af rabarberen er det mest velsmagende - så lad endelig være med at smide det ud!

4. Det er rabarbersæson fra april-juni og igen fra august-oktober

5. Friske rabarber kan holde sig i køleskabet i 2-3 uger

6. Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ru fornemmelse på tænderne efter spisning. Oxalsyren påvirker ikke smagen

7. De sene rabarbersorter er mest velegnede til frysning. Dvs Elmsfeuer, Canada Red, Marshall Early Red, Valentine og Vinrabarber

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden