Spis rødt - hop med på den store rødbedetrend

· af Kvickly

Spis rødt - hop med på den store rødbedetrend

Den smukke rodfrugt med den spektakulære farve går i den grad sin sejrsgang lige nu. Stjernekokke er vilde med den røde rod. Og den kan bruges til meget mere, end de fleste ved.

I det nye nordiske køkken er stjernekokkene glade for rodfrugter - og ingen gør sig smukkere på tallerkenen end den knaldrøde rødbede. Den har også en meget fin sødme, som giver spændende smagsnuancer.

Ude i det helt almindelige hverdagskøkken kan du bruge rødbeder i et festfyrværkeri af lækre måder:

  • Rå og revet rødbede blandet i salat eller med revne æbler eller gulerødder
  • Bagt i ovnen alene eller med andre rodfrugter - bare vend dem i olivenolie og krydderurter. Bagte rødbeder smager også himmelsk med lidt smuldret feta over.
  • Rå og revet rødbede i bolledejen giver bollerne en let sød smag og den smukkeste, lyserøde farve - perfekt til madpakker eller fødselsdagsfest
  • Rå rødbeder er fantastiske i friskpresset juice. De er rige på saft, smag og farve

Sådan får du flere rødbeder i dit liv:

  • Pres dem til juice – tilsæt evt. citron og ingefær
  • Blend dem i smoothies
  • Spis dem rå - revne eller i tern - i salat
  • Bag dem i ovnen – evt. med andre rodfrugter
Nærmeste butik

Find en butik i nærheden

FÅ DET BEDSTE FRA KVICKLY FØRST

I Kvicklys nyhedsbrev modtager du information om de bedste tilbud, nyheder, konkurrence, artikler, opskrifter og meget mere! Vi udsender nyhedsbrevet én gang om ugen.