1. Palmekål

Er i sæson lige nu og smager som et vellykket møde mellem grønkål og spinat. Bladene er lange og blågrønne. Nyd dem i suppe, hak dem fint i en salat eller smid dem i wokken. 

2. Savoykål

Har en frisk, saftig og mild smag, der egner sig særligt godt i råkost. Prøv den i stedet for hvidkål, når du laver coleslaw eller lynsteg den på panden med god olie, soja og en smule hvidløg. 

3. Glaskål

Sød og mild, saftig og sprød. Hvis du ikke kender glaskålen, har du et dejligt bekendtskab til gode. Spis den rå i tynde skiver med en syrlig dressing eller kog den med kartofler til en solid omgang rodmos med et twist. 

4. Rosenkål

Kan spises rå, fint skivet og vendt med f.eks. appelsinstykker, ristede nødder og skalotteløg. Rosenkål koges i 3 min, og kan krydres med lidt olivenolie, salt og peber. 

3 lækre opskrifter med kål

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden