Guide til basisudstyr i køkkenet

· af Kvickly

”Gå aldrig ned på udstyr”, siger man. Og der er nok noget om det. Der er i hvert fald en række basale ting til køkkenet, som man altid burde have til rådighed.

Ikke et ondt ord om hverken æggedeler, avocadoskræller eller køkkenmaskiner til at lave squaghetti (squash formet som spaghetti), men er man f.eks. studerende eller ved at opbygge et nyt køkken, skal man nok tage det vigtigste først. Her kommer en guide til de mest nødvendige ting, som man nok ellers at savne – når man først står midt i madlavningen. Kryds af og læg til på ønske- eller indkøbsliste og tag et kig på udvalget, næste gang du kommer forbi din Kvickly.

  • Lille kasserolle
  • Mellem gryde
  • Stor gryde til f.eks. suppe 
  • Lille pande med slip-let-belægning 
  • Stor pande med slip-let-belægning 
  • Kartoffelskræller
  • Brødkniv
  • Kokkekniv
  • Lille grøntsagskniv
  • Eventuelt en kyllingesaks til ovnstegt kylling
  • 1 eller 2 ovnfaste fade af forskellig størrelse (tjek gerne om de kan gå i din ovn!)
  • Fad til at røre dej sammen i
  • 1 springform (så kan du lave masser af kager)
  • Skåle (mindst to)
  • Skærebræt i træ eller plastik (mindst to, så du har ét til kød og ét til grøntsager). 
  • Grydeskeer    
  • Piskeris

Husk også!

  • Dørslag
  • Hvidløgspresser
  • Peberkværn
  • Rivejern
  • Eventuelt en køkkenvægt
  • Målebæger
  • Eventuelt et stegetermometer (så kan du måle kernetemperaturer – næsten helt uundværligt, hvis vil du have stegen stegt helt perfekt).
Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden