Danske specialiteter

· af Kvickly

Danske specialiteter fra alle egne af Danmark i Kvickly

Vi arbejder hele tiden på at finde små leverandører rundt om i Danmark, så vi kan tilbyde dig danske specialiteter fra alle egne af Danmark.

Her kan du se et lille udvalg af de danske specialiteter, du finder i din lokale Kvickly.

Fejø Æblemost

Fejøs ældste og dejligste frugthaver er leverandører til denne æblemost. Plantagerne er fordelt over hele øen. Her står kraftige, vildtvoksende træer, som aldrig er blevet sprøjtet og aldrig er blevet kunstgødet. Der er ikke behov for redekasser, for fuglene bygger selv masser af reder i de krogede træer, som de hjælper med at holde fri for æblegnaskende larver. Sorterne er de klassiske som Cox Orange, Ingrid Marie og Belle de Boskoop, samt mange flere. Sorter og plantage er markeret på hver enkelt flaske. Æblerne plukkes fuldmodne, lige før de falder af træet, hvorefter de straks presses og tappes på flaske på gårdens eget mosteri. Den hurtige behandling af æblerne, fra de håndhøstes og til saften tappes, sikrer vitaminerne, den friske sprødhed og den store sødme i æblerne.

Bornholm Sennep

Sennep fra Lehnsgaard er produceret udelukkende af bornholmske sennepsfrø som forarbejdes helt fra bunden.

Der findes mange forskellige smagsvarianter, af både rapsolie og sennep. Fælles for dem er at de smager fantastisk og at anvendelsesmulighederne er mange. Rapsolien er god både til koldt brug, til stegning og bagning, mens senneppen er et must til grillsæsonen eller på ostebordet. Olien og senneppen kan tilmed blandes til Bornholms bedste dressing.

Øko. Kaffe fra Nicaragua

Ristning af kaffe er et traditionelt håndværk, der kræver, at alle sanserne er aktive – bønnernes duft og farve, og ikke mindst lyden af kaffebønnens første ’pop’ fortæller, hvornår ristningen er færdig. Hos Kaffehuset Møn arbejder man for bevare og udvikle dette traditionelle håndværk. I Kaffehuset Møns eget risteri omdannes de grønne kaffebønners fyldige aromaer til velsmagende gyldne bønner i specialkaffen. Ristningen af kaffen udvikles hele tiden under hensyntagen til kundernes smag og præferencer. Kaffen stammer fra små producenter i Sydamerika, Afrika og Asien. Kaffebønnerne er af allerhøjeste kvalitet og er dyrket med respekt for mennesker og miljø. Kaffehuset Møn køber kun kaffe fra små producenter, som går op i, at deres bønner altid er af den bedste kvalitet. Dyrkning, plukning, vask, tørring og pakning foregår i hånden hos producenterne. Det samme gør ristning og pakning hos Kaffehuset Møn i Stege.

Solbær Æblemost

I den koldpressede æblemost med solbærsaft fra Gyldensteen Gods anvendes æblemost fremstillet af 2 udvalgte efterårsæbler- blandet med saften fra koldpressede danske solbær. Koldpresningen og den skånsomme behandling er med til at bevare både æblernes og solbærenes karakter og gode smag.

Ren solbærsaft blandes typisk med vand og sukker da solbær i sig selv har en stærk og lidt sur smag. Her blandes den rene solbærsaft med en mild og rund æblemost hvilket giver en frugtdrik med en naturlig og velafbalanceret sødme.

Æblecider

Det milde kystnære klima på Nordfyn giver optimale forhold for produktion af æbler. Klimaet gør, at æblerne udvikler en unik balance mellem syre og sødme. De koldpressede fynske æbler er basis for cideren, der fremstilles efter svensk opskrift.

Denne æblecider er en festlig og velsmagende frugtdrik som er oplagt at servere i forbindelse med Brunch, en let frokostanretning eller som velkomstdrik.

Server æblecideren kold. Benyt eventuelt små frosne jordbær og blåbær som isterninger.

Æble/Brombær Marmelade og Æble/Jostabær Marmelade

Vores egen marmelade har æbler over hele linjen med spændende smagskombinationer med egne bær eller krydderier. Det unikke ved Vores egen marmelade, er at hovedingrediensen er æbler i alle produkterne. Det giver marmeladen et pift og en friskhed, som adskiller sig fra andre marmelader samtidig med, at den frugt som kombineres med æblerne springer tydeligt frem i smagen. Og så er det økologisk.

Det er vigtigt for os, at marmeladerne smager af den frugt, som de er lavet af, og ikke af sukker. Derfor har alle vores marmelader en meget høj frugtprocent og et lavt indhold af tilsat sukker. Alle frugter og bær er fra vores egen plantage.

Rugbrødsblanding

Dette rugbrød er efterhånden lokal kulturhistorie i Gilleleje. Efter mange år i Gilleleje med lokale bageres udbud af rugbrød af ringe kvalitet, besluttede Restaurant Gilleleje Havn sig for at udvikle et exceptionelt rugbrød, dette blev kendt som ”Gilleleje-rugbrødet”. Dette lagde fundamentet til Gilleleje Havns Bageri, der nu producerer alle restaurantens forskellige originale opskrifter af bageriprodukter med stor succes. Et dejligt rugbrød – med rugsurdej, mange forskellige bløde kerner, tilsat gule dürum kerner der giver godt farvespil, en skøn sprød skorpe der bidrager med en god krumme og forlænger brødets naturlige holdbarhed. Med dette rugbrødsblandingsprodukt, kan man nu let og hurtigt lave brødet hjemme i sin egen ovn.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden