5 gode råd fra slagtermesteren til de perfekte grillbøffer

· af Kvickly

Saftige bøffer på grillen og vin i glasset, mens aftensolen stadig luner. Det er dansk sommer, når den er allerbedst. De bedste bøffer har vi sørget for, at du finder i Kvickly. Så er det bare op til dig at grille dem til perfektion. Få de bedste tips af vores slagtermesters her - sådan gør du…

Der er en snert af luksus over en rigtig god bøf. Det er noget, vi steger, serverer og nyder, når vi vil forkæle os selv og vores gæster.

Når vi investerer i et stykke rigtigt godt kød, er det også ekstra vigtigt at tilberede det rigtigt, så kødet kommer til sin ret på tallerkenen og i munden.

Slagtermesterens bedste grilltips:

Kasper Breinholt er slagtermester i Kvickly Ry, og han blev sidste år kåret, som en af Danmarks tre bedste slagtere. Så han kan sit kram - og deler her sine bedste tips til geniale bøffer på grillen:

1.

Smør grillristen med lidt madolie på et stykke køkkenrulle, før du tænder grillen

2.

Sørg for, at grillen ikke bliver for varm. En kulgrill bliver let 250-300 grader, og så bliver kødet branket. Undgå at bruge for meget kul, og vent til temperaturen er rigtig. Til bøffer bør grillen være ca. 180 grader.

3.

Sørg for, at bøffen ikke er for kold. Tag den ud af køleskabet mindst en halv time før du skal grille. Ellers bliver den hård udenpå og rå indeni.

4.

Vend bøffen så lidt som muligt under stegningen. De fleste skal have 2-3 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen. En perfekt grillet bøf kræver, at du holder øje med den!  

5.

Store kødstykker og stege (mørbrad, culotte, cuvette etc.) bliver bedst i kuglegrill. Tænk på kuglegrillen præcis som en ovn. Giv den først 10 minutter ved meget høj varme for at "forsegle" kødet. Skru derefter ned til 135 grader. Brug endelig stegetermometer. Alt andet svarer til at køre bil med bind for øjnene. Jeg kan godt lide ret rødt kød, så jeg tager den ud ved en kernetemperatur på 54 grader.

 

Og så husk altid, at for den ultimative smagsoplevelse og en perfekt varm og smagfuld bøf gælder det altid: at det er gæsterne, der venter på bøfferne – ikke bøfferne, der venter på gæsterne!

Premium ribeye xxl bøffer

Premium ribeye XXL bøffer

Grill alt dit kød

Du kan i princippet grille næsten alle udskæringer, men særligt gode er udskæringer som ribeye, entrecotes, tykstegsbøffer, tournedos og mørbrad. Prøv især Kvicklys Premium-kød, som er slagterafdelingens stolthed. Premium er australsk kødkvæg (Hereford, Angus og Shorthorn), der lever frit på græs. Studene slagtes, når de er to år gamle, og kødet har opnået alder, hvor kødet er bedst. Herefter modnes det i 40 dage, hvilket sikrer unik mørhed og smag.
Premium oksekød kommer fra de absolut bedste udskæringer fra studen. Det er okseinderlår, culotte, cuvette, flankesteak og mørbrad.

Gode idéer, når du spiser bøf

En bøf behøver ikke altid ligne en bøf, når den anrettes. Tag inspiration fra mange af gourmet-restauranterne, som portionsanretter bøffen ved at skære kødet på skrå og så servere med sommerens lækre grøntsager og salater på tallerkenen – på denne måde skaber man både en visuelt meget inspirerende smagsoplevelse, og man spiser lidt mindre kød

Oksemedaljoner med bacon

Oksemedaljoner med bacon

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden