Marinader til lam, kylling, svinekød og oksekød

· af Kvickly

Smør din middag – og gæsterne med. Marinader kan løfte dit kød til helt nye højder – eller bare sætte lidt forandring på retten – og forandring fryder jo som bekendt…

Sådan gør du:
Marinér gerne i forvejen, helst i en pose eller et fad/skål så hele kødstykket bliver dækket til, dagen før vil være bedst. Kødet opbevares på køl, resten af marinaden skal smides ud eller gennemkoges, hvis den f.eks. bruges til sauce.
Ved mindre stykker kød betyder det ikke helt så meget, man kan med fordel pensle marinaden på, når man vender kødet den sidste gang, så når alt marinaden ikke at brænde af.

Marinader og kød

Vi har fået vores slagter til at komme med nogle bud på lækre marinader, som er nemme at røre sammen i dit eget køkken. Først får du nogle traditionelle, der er gennemprøvede og elskede kombinationer, der passer særlig godt til de forskellige kødtyper. Dernæst kommer en mere utraditionel marinade, som helt sikkert også er værd at prøve.

Slagterens marinader (de traditionelle og de mere modige) 

Lam 
Den traditionelle Olivenolie, havsalt, friskkværnet peber, knust hvidløg og rosmarin. (Hvidløg og rosmarin, der er en grund til at denne klassiske kombination ikke er gået af mode!). 

Den modige Olivenolie, røget paprika, spidskommen, nelliker, korianderfrø, salt og peber. (En mere vovet og dyb krydret smag, hvor de tørre krydderier klæder lammet godt).

Kylling
Den traditionelle Soja, rørsukker, paprika, citronsaft. (Soja og rørsukker skaber en interessant sur-sød kombination, der klæder det fedtfattige kyllingebryst godt).
Den modige Citronsaft og -skal, hvidløg, ingefær, vaniljepulver, peber og fiskesauce. (Vanilje fungerer også fantastisk i det salte køkken! Her spicet op mod en østerlandsk version).

Svinekød
Den traditionelle Olivenolie, ketchup, brun farin, soja, eddike (f.eks æbleeddike), hvidløg, evt. tabasco.
(Rigtig god til gris med lidt mere fedt på siden, prøv den til næste BBQ).
Den modige Fennikelfrø, spidskommen, chili, sukker og sesamolie. (Fennikelfrø har en let lakridsagtig smag, der sammen med bl.a. sukker og chili giver en spændende smagskombination).

Oksekød
Den traditionelle Rødvin, Worchestersauce, sennep, sukker, peber og hvidløg. (Giver en dyb umamismag til kødet, der forstærker oplevelsen).
Den modige Olivenolie, citronsaft, krydderurter efter smag, presset hvidløg. (En simpel og nem marinade, med syre fra citronen, der giver kødet et smagsløft. Vælg dine yndlingskrydderurter og prøv dig frem!).

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden