Steg og skær den perfekte culottesteg

· af Kvickly

Culotten er et af de lækreste stykker kød fra koen. Udskæring er afgørende for, om kødet føles mørt og smelter på tungen. Slagtermester Bjørn Jacobsen fra Kvickly Strandlodsvej giver sine bedste tips videre.

  • Forvarm ovnen til 225 grader

  • Læg culotten i et ovnfast fad. Rids fedtlaget i tern med en kniv, og gnid det med salt og evt. andre krydderier

  • Læg evt. krydderurter og hvidløg ved siden af i fadet

  • Brun nu culotten i 10-15 minutter i ovnen ved 225 grader 

  • Skru ned på 150 grader, og steg culotten 30-50 minutter mere afhængigt af størrelsen

  • Det kan gøre det meget nemmere at ramme rigtigt, hvis du bruger stege-termometer. Stegen skal lande på 55-60 grader. 55 grader for meget rød og 60 grader for gennemstegt

  • Hvis du ikke serverer straks, er det en god idé at lade stegen hvile. Så trækker den sig sammen, og du slipper for kødsaft på fadet eller tallerkenen

  • Det er nu tid til ’Kunsten At Skære Den Perfekte Culotte’

  • Se godt på culotten og fibrene og fokuser på at skære på tværs af fibrene (mod årerne) for at få dejligt mørt kød

  • Skær nu fra spidsen og i en vifteform, så du bliver ved med at skære på tværs af fibrene og mod årerne hele vejen

  • Velbekomme

Bonusinfo

Culotten sidder øverst bagpå koen. Culotte betyder iøvrigt underbukser på fransk - deraf navnet.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden