Økologiske produkter buldrer frem i Danmark, men indtil nu har det været småt med de økologiske vine. Det begynder at ændre sig nu! Vinekspert Brian Norup fra Kvickly Stenløse deler sine tips om hvilke øko-vine, der er særligt gode.

De første økologiske vinproducenter var mere økologiske ildsjæle end vinmagere, men efterhånden er flere af dem blevet begge dele, og i dag er der mange økologiske vine af høj kvalitet.
Husk, at du altid kan tage fat i vinmanden i din lokale Kvickly og få hans bedste anbefalinger til netop dine retter og præferencer.

Mød 4 af Kvicklys bedste øko-vine:




Den hvide

Adobe Reserva Chardonnay har en fin syrlighed af grapefrugt og lime kombineret med en frugtagtig sødme, der giver en smuk balance.

Serveres afkølet til fx fisk, skaldyr, kylling eller vegetarretter.




Den lette røde

Adobe Reserva Carmenere. Ung, saftig rødvin, med flot og behagelig let krydret smag af modne solbær, røde blommer, mokka, toast og lidt egetræsfad.

Serveres til lyst kød som svin eller kylling.




Den medium røde

Villa Ada Chianti. Forholdsvis ung vin med smag af grønne æbler, svesker og ribs. Højt garvesyre-niveau, der giver bid og karakter.

Serveres til let krydrede retter, som lasagne, pastaretter og gryderetter.




Den kraftige røde

Adobe Reserva Cabernet. Meget frugt-rig smag med indslag af solbær, chokolade, krydderier og lakrids.

Serveres til smagfulde, kraftige retter som lam, vildt eller oksekød.

Tips & tricks fra Kvicklys vinafdeling
Nærmeste butik

Find en butik i nærheden