Nytårsaften er forbundet med fest og farver, og der er ofte meget høje forventninger til både festen og maden. Som vært/værtinde ligger der et pres på ens skuldre for at præstere godt i køkkenet, sørge for lækker vin og holde en god fest.
Med en nytårsmenu ud af huset fra din slagter slipper du for at bekymre dig om din præstation i køkkenet. Her har din slagter, i samarbejde med en af landets bedste kokke, Carsten Kyster, sørget for den gode mad for dig. Nytårsmenuen kræver kun anretning og meget lidt tilberedning fra din side af. Så du kan læne dig tilbage, og nyde årets sidste aften med dine nytårsgæster. I videoerne ovenfor illustrerer Lars bo, hvordan den lækre nytårsmenu skal sammensættes.
Flæskesvær med yuzu marmelade og japansk mayo.
Menuen skal bestilles, betales og afhentes i din Kvickly. Min. 2 kuverter.
Sprød tartelet med røget laks, rejer, edamamebønner, yuzu hollandaise og basilikumolie.
Menuen skal bestilles, betales og afhentes i din Kvickly. Min. 2 kuverter.
Oksemørbrad, pulled kalvekød, svamperavioli og trøffelsauce. Serveres med bønnesalat og kartoffelrosti.
Menuen skal bestilles, betales og afhentes i din Kvickly. Min. 2 kuverter.
Mango-passionsfrugtkage, chokolade-fondant og chokolademousse på mandelbund. Serveres med mango-passionsfrugt coulis, crumble og friske bær.
Menuen skal bestilles, betales og afhentes i din Kvickly. Min. 2 kuverter.
Laugel Cremant Alsace Brut, Frankrig
Alsace fremstiller mousserende vin på den klassiske Champagne-metode med naturlig anden gæring i flasken. “Brut” betyder helt tør, og smagen er meget frisk med en fin syre. Små bobler fremhæver vinens frugt og delikate syre. Serveres ved 6-8 grader.
Spier Chenin Blanc, Sydafrika
Lys, strågul farve med grønt skær. Duften minder om frisk frugtsalat med bl.a. citron, pære, æble og litchi. Smagen er velafbalanceret af frisk frugt og syre. En lang og behagelig eftersmag.
CH Des Hautes Ribes, Vacqueyras, Frankrig
Er fremstillet på druerne grenache, syrah, cinsault og mourvedre. I glasset fremstår den intens rubinrød med en violet kant. Vinen åbner sig med en langvarig, aromatisk, frugtkrydret lyngduft. Den har en tør men fyldig, kompleks og saftkrydret frugtsmag med flot integrerede tanniner.
Porto Pocas White, Portugal
White Port er en ravgylden portvin med en delikat aroma af mandel og en frisk og fyldig druesødme. En kølig white port er en dejlig aperitif, og den er glimrende til frugtdesserter. Portvin nydes bedst i store glas, der højst fyldes halvt op, så vinen kan folde sig ud.
Devils Sparkling, Chile
Vinen er produceret på chardonnay fra Limara Valle Valley. På grund af det kølige klima - og den specielle røde, mineralske jordbund - fremstår vinen som frisk og sprød, med flot struktur og karakter. Ren og elegant, med en frisk syre og god fylde.
Marques Chardonnay, Chile
100% chardonnay fra Limarí. Lys, klar gul farve. I duften finder man pærer, mineraler og ristede hasselnødder. En koncentreret, men silkeblød vin. I smagen er der modne figner, pærer og mineraler. En behagelig lang eftersmag.
Handcraft Cabernet, Californien
Robust aroma af sorte kirsebær, sort peber- korn og viol. Smagen er af frugtkompot, nellike, krydderier og solbær. Fyldig, rig og robust med en lang finish.
CH. Roumieu, Sauternes, Frankrig
Chateau Roumieu har været ejet af den samme familie siden starten af 1800-tallet, og de er berømt for deres traditioner og ekspertise. Omkring slottet er udelukkende 1. og 2. Cru Classe marker. Druerne høstes sidst på efteråret, når morgentågen har gjort luften fugtig nok til, at en skimmelsvamp har startet den “ædle råddenskab”, som er med til at skabe verdens nok mest celebre hvide dessertvin.
Canard-Duchene Brut, Frankrig
Unik i både oprindelse, historie og stil. En autentisk og original champagne, som kombinerer frugt, intensitet og kompleksitet. Hemmeligheden ligger i det unikke terroir, perfekt blend af bl.a. pinot Noir og chardonnay samt nænsom behandling i de kilometerlange kældergange. I næsen opleves en intens aroma af frisk frugt, iblandet ristede toner.
21 Gabels Chenin Blanc, Sydafrika
Chenin blanc-druerne høstes i hånden. Når vinen er produceret, bliver den lagret på franske fade. I duften finder man tørret abrikos, modne tropiske frugter og et strejf af lemon og marcipan. Smagen er en perfekt balance mellem frugt og eg.
Terruno Carmenere, Chile
Druerne til denne vin er høstet fra specielt udvalgte parceller i vinmarkerne, hvor carmenere-druen har optimale modningsbetingelser. Deraf navnet Terrunyo, der betyder “en vinmark i vinmarken”. Vinen har lagret 12 mdr. på fransk eg. Den dybrøde vin giver en behagelig blødhed i munden, og smagen er kraftfuld og elegant med toner af chokolade og krydderier.
Muscat De Mireval, Frankrig
Det er udelukkende den fine drue “Muscat a PetitGrains”, der anvendes til denne naturligt søde vin. Den ravgule vin, dufter blomsteragtigt og let af honning og urter. Smagen er sødlig som honning og mandariner - med en behagelig vin-syre og i eftersmagen fornemmer man lidt abrikos.
Jacobsen Pale Ale, 75 cl.
Frisk øl, der smagsmæssigt passer perfekt til det salte flæskesvær og fede mayonnaise. Har en tydeligt duft af orangeblomst, som harmonerer med yuzu-frugten. 6,0% alkohol. Serveringstemperatur 6-8°.
Jacobsen Saaz Blonde, 75 cl.
Øllets frugtige sødme og milde bitterhed giver god plads til de sarte, delikate smags- indtryk. Den relativt høje alkoholprocent bryder elegant de fede elementer fra laks og mayonnaise. 7,1% alkohol. Serveringstemperatur 6-8°.
Jacobsen Dark Lager, 75 cl.
Øllets udtalte maltfylde og karamelliserede karakter matcher elegant kødets stege- skorpe, mens øllets sødlige grundsmag understøtter de mange smagsindtryk af umami fra kød og svampe. 5,8% alkohol. Serveringstemperatur 8-10°.
Årets nytårsmenu står på en lækker 4-retters middag. Menuen starter med en velkomsthapser af flæskesvær, japansk mayo og yuzu-marmelade. Server denne appetizer med en frisk Brut fra Frankrig. Efter toppen af dine nytårsgæsters sult er taget, serveres en forret af tarteletter med laks, rejer, edamamebønner, hollandaise sauce og basilikumsolie. Forkæl dine gæster med en Chenin Blanc fra Sydafrika til denne ret.
Nytårshovedretten står på oksemørbrad, pulled kalvekød, kartofler, svamperavioli, bønner og trøffelsauce. For at komplementere oksemørbraden og den intense trøffelsauce, kan du servere en Charmenere fra Chile. Den giver en behagelig blødhed i munden, og er perfekt til oksemørbraden, trøffelsaucen og de krydderier, som hovedretten er krydret med. Den sidste ret af nytårsmenuen er desserten.
Her står den på de famøse petit-four desserter. Disse lækre desserter bliver serveret med mango-passionsfrugt coulis, crumble og friske bær. Til nytårsdesserten har vores vinhandler anbefalet en Muscat fra Frankrig, som er en sød vin, der passer perfekt til en dessert med frugt og chokolade.
Hvis du ikke ønsker nogen af de ovennævnte vine, så har vores vinhandler anbefalet tre gode vine til hver ret, så der er lidt at vælge imellem. Er dine nytårsgæster mere til øl, se vores øl-eksperts anbefaling af tre gode Jacobsen øl.
Bestil årets nytårsmenu i Kvickly og afhent d. 31 december
Med en nytårsmenu fra Kvickly slipper du for at stå i køkkenet på årets sidste aften, og samtidigt imponere dine nytårsgæster med et overdådigt måltid og god vin. Hent bestillingssedlen her, og bestil din nytårsmenu i Kvickly allerede i dag.