Coop Danmark - læs om detailhandelsvirksomheden her

Coop er Danmarks største detailhandelsvirksomhed, som driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og coop.dk samt datterselskaberne Fakta A/S og Irma A/S. Coop har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 50 milliarder kr. og 35.000 medarbejdere og er ejet af det tidligere FDB som har mere end 1 million medlemmer.

I 2002 dannede brugsforeningerne i Danmark, Sverige og Norge Coop Norden, med det formål, at de 3virksomheder ville stå konkurrencemæssigt stærkere som én samlet virksomhed. Dermed blev forening og forretning adskilt, hvor butikkerne blev drevet i det nye selskab Coop Danmark A/S, der var et datterselskab i Coop Norden, som de danske medlemmer af FDB og brugsforeningerne ejede 38 procent af. Efter 5 år blev det dog besluttet at koncentrere kræfterne udelukkende om fælles indkøb, og man dannede selskabet Coop Trading. Det ejes i dag af Coop Danmark, Coop Norge og Inex/SOK i Finland. Coop Tradings tværnationale samarbejde sikrer kvalitetsvarer til fordelagtige priser. Både på mærkevarer og på Coops egne mærker. Fra 1. januar 2008 var de danske butikker i Coop Danmark igen 100 procent dansk ejet med FDB som eneejer.

Coop bygger på kooperative værdier og principper og arbejder ud fra visionen om at være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Vi sikrer, at du uanset hvilken af vores butikker, du besøger, nemt kan træffe det sunde valg og handle ansvarligt. Coop adskiller sig primært fra vores konkurrenter ved en særlig indsats inden for ansvarlighed. Tydeligst har det de seneste 10 år vist sig gennem en særlig indsats for økologiske varer, der betyder, at Coop i dag er den virksomhed, der har langt den største økologi-andel.