Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Æblekage med nødderasp

  • 4 pers

Ingredienser

  • Fyld:
  • 1 kg Danske æbler
  • 1 tsk. Urtekram vaniljepulver
  • ½ reven muskatnød
  • 1½ dl Grofthakkede nødder (fx mandler, pecannødder, hasselnødder)
  • 1 nip Salt
  • 1/4 dl Fløde til skum - alternativt skyr for en mere fedtfattig version

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 583 KJ
  • Energi pr. person: 139 Kcal
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %

  • Skær æblerne i kvarte, og kog dem møre i ca. 2 cm vand.
  • Behold skrællen påfor at bevare smag.
  • Blend dem med vaniljepulver og muskatnød.
  • Lad køle i køleskab ca 15 minutter.
  • Rist nødderne påen tør pande. Drys med en anelse salt.
  • Pisk fløden og rør den (eller skyren) med vaniljepulver.
  • Fordel nu æblemos, nødderasp og flødeskum (eller skyr) i lag –og voila; Efterårets sprødeste dessert!