Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Æblekompot citronskal, vanilje og rosiner

  • 4 pers

Ingredienser

  • 50 g rosiner
  • ca. 1 citronsaft
  • 50 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronskal
  • 4 æbler
  • ½ vaniljestang
  • 2 små sylteglas

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 620 Kj
  • Fedt: 3 %
  • Kulhydrat: 95 %
  • Protein: 2 %

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skræl æblerne, og tag kernehuset ud, og skær æblerne i mindre stykker.

Kom vaniljestang, vaniljekorn og vand i en gryde sammen med æblestykkerne. Bring det til kogepunktet – læg låg på gryden, og lad det simre i ca. 5 min. Tag låget af, tilsæt rosinerne, og lad det simre videre, til det har opnået kompotkonsistens. Mos lidt i æblerne med en ske, så ca. halvdelen af dem moses og resten ligger som små stykker i kompotten. Rør rørsukker, lidt citronsaft og citronskal i den varme æblekompot. Smag på den, og tilsæt evt. lidt ekstra rørsukker, hvis du ønsker en sødere kompot.

Skold 2 små sylteglas med låg med kogende vand, og hæld herefter æblekompotten på glas. Opbevar æblekompotten i køleskabet, indtil den skal serveres.

Server æblekompotten til nybagte grovboller eller som tilbehør til kager, fx en god krydderkage eller honningkage. Eller brug den i en portion æbletrifli.  

 

Tip: Æblekompot kogt sammen med en hel stjerneanis og en hel kanelstang smager også rigtig skønt. Prøv dig frem med forskellige krydderier.