Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Æggekage med kartoffel og chorizo

  • 4 pers

Ingredienser

  • 6 æg
  • 1 dl letmælk
  • salt og peber
  • 500 g kartoffel
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 kviste timianblade
  • 100 g chorizo
  • 1 løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk grofthakket persille
  • grøn salat
  • 200 g rugbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2259 Kj
  • Energi pr. person: 540 Kcal
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Skær kartoflerne i tern og steg dem i 1-2 min. i rapsolie.

Krydr med timian. Hæld æggemassen ved kartoflerne og steg æggekagen ved jævn varme i 10-12 min. Vend æggekagen ud på et låg og skub den tilbage på panden med den stegte side opad.

Steg den yderligere i 3-4 min. til æggekagen er gennemstegt. Bruger du stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader.

Skær chorizo i mindre tern, halvér løget og snit det i skiver. Steg chorizo på en pande i 2-3 min. Tilsæt løgene og steg yderligere i 5 min. til de er møre. Krydr med hvidløg, persille, lidt salt og peber. Skær skiver af æggekagen, anret med en skefuld stegt chorizo og løg, og servér med groft brød og en grøn salat.

Tip: Tilbered en dobbelt portion æggekagen, så du har til 2 dage. På dag to kan æggekagen lunes og spises med en lækker salat fx med jordbær, fennikel og basilikum.