Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ærtesuppe med hummer og champagne

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg i tern
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g bagekartoffel
  • 1.2 liter hønsebouillon
  • 500 g ærter
  • saften af ½ citron
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • ½ dl champagne
  • 2 kogte hummere
  • 1 fennikel
  • lidt citronsaft
  • ½ bundt plukket dild
  • brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2092 Kj
  • Energi pr. person: 500 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %

Løg og hvidløg ristes ved jævn varme i en gryde med olivenolie til de er møre. Tilsæt kartofler og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. indtil kartoflerne er møre. Tilsæt ærterne og kog yderligere i 4-5 min. Blend suppen sammen med citronsaft og piskefløde og krydr med salt og peber. Smag til med champagne eller cava. Vent med at opvarme suppen til kort før den skal serveres.

Hummerkødet pilles ud af skallerne og skæres i passende stykker. Halvér fenniklen og skær stokken i bunden af. Fenniklen skæres i små tern og krydres med citronsaft, olivenolie, dild, salt og peber. Vend hummerstykkerne sammen med fenniklerne.

Anret den varme ærtesuppe i suppetallerkner og kom en god portion af fyldet i hver tallerken. Servér med brød.

 

Tip: Velegnet som forret til nytårsaften. Ærtesuppen kan også serveres med fx krebsehaler – eller blot vegetarisk. Champagnen kan evt. udelades.