Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Økologiske gulerodsboller

Ingredienser

  • 30 stk:
  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 3 dl skyr
  • 2 spsk. olie
  • 2 æg
  • 3 spsk. honning
  • 3.5 dl havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 300 g revet gulerod
  • 550 g mel
  • Til pensling:
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 477 KJ
  • Energi pr. person: 114 Kcal
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %

Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt skyr, olie, æg, honning og havregryn og bland det hele godt sammen. Tilsæt derefter kanel, salt og den revne gulerod. Ælt til dejen er glat og ensartet. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis det er nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 1 times tid.

Rul 30 små boller og lad dem efterhæve tildækket 25-30 minutter. Sæt ovnen på 175 grader varmluft og pensl bollerne med sammenpisket æg. Giv dem et drys havregryn og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem let i bunden.

Velbekomme!