Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Frikadeller med grønt

  • 4 pers

Ingredienser

  • 600 g hakket svinekød
  • 100 g revet squash
  • 200 g revet knoldselleri
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1.5 tsk. Maldon salt (mindre hvis du bruger fint salt)
  • 2 knivspids peber
  • 1 knivspids cayenne
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. mel
  • Lidt smør til stegning
  • Lidt hakket persille til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1169 KJ
  • Energi pr. person: 279 Kcal
  • Protein: 56 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 24 %

Vend det hakkede kød med de revne og finthakket grøntsager. Kom krydderierne i og rør rundt. Tilsæt det hele æg og vend godt rundt. Herefter kom mælken i og vend rundt igen. Drys til sidst melet i og bland det godt sammen. Form ca. 16 store frikadeller. Sæt dem på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir. Bag frikadellerne i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader. Giv dem herefter lidt farve i en stegepande med lidt smør. Drys til sidst med hakket persille over frikadellerne inden servering.