Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Helstegt lammekølle med gedeost og æbler

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 lammekølle ca. 1600 g
  • Lidt olie
  • 1 bundt frisk timian
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • 1 pakke bacon
  • 4 æbler f.eks. Pink Lady
  • 1 glas perleløg
  • 1 rulle gedeost
  • Knust kartofler:
  • 1 kg kartofler
  • 150 g saltet smør
  • Salt og peber
  • 1 bundt frisk persille

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4227 KJ
  • Energi pr. person: 1006 Kcal
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 57 %

Smør lammekøllen ind i olie, hakket frisk timian, salt og peber. Steg køllen i ovnen ved 200 grader i 15 min. og skru derefter ned på 175 grader og lad den stege videre i ca. 30-40 min. Stegetermometer skal vise 72-75 grader).

Skær bacon i grove stykker og steg det sprødt på en pande. Stil det herefter til side. Æblerne skæres i både og steges sammen med perleløgene i smør i ca. 8-10 min. Bland æbler, bacon, perleløg og gedeost i en skål som garniture til lammekøllen.

Rens kartoflerne og kog dem med skrald til de er møre. Knus kartoflerne groft med et piskeris eller en gaffel sammen med 150 g smør, salt og peber og pynt til sidst med hakket frisk persille. Velbekomme!