Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kartoffelsoufflé

  • 4 pers

Ingredienser

  • 500 g kartoffelmos
  • 50 g smør
  • 0.75 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • salt og hvid peber
  • lidt rasp
  • Kartoffelmos:
  • 500 g kartofler
  • 250 g smør
  • 2 dl mælk

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3084 Kj
  • Energi pr. person: 734 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 79 %

Kog kartoflerne helt møre og pres dem gennem en grov sigte. Kog mælken op med smørret og bland det i puréen. Smag til med salt og peber. En rigtig god idé med kartoffelmos kan være at præge den med andre smagsvarianter. Prøv at smage din kartoffelmos til med lidt dijonsennep, pesto eller oliventapenade.

Vend smørret i den varme kartoffelmos. Kog fløden op og pisk den i æggeblommerne lidt ad gangen. Bland det i kartoffelmosen. Smag til med salt og hvid peber. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen. Hæld massen i smurte og raspdryssede souffléskåle og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. eller til den ikke hæver mere op og er flot gylden.