Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Krydret stegt kalkun med grønt

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst
  • 2.5 spsk. jerk krydderi (f.eks. Santa Maria)
  • Stanniol
  • Salt og peber
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra 1 lime
  • 1 broccoli
  • 600 g søde kartofler
  • 1.5 liter olie til fritureskogning
  • Salt
  • BBQ krydderi eller lignende
  • 2 avocadoer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 1 dl cremefraiche
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 7914 KJ
  • Energi pr. person: 1884 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 52 %

Læg 3 lag stanniol ud på bordet, ca. samme størrelse som en bageplade. Læg kalkunbrystet herpå og krydr det godt med jerk-krydderi på begge sider. Fold sølvpapirets kanter godt op om kalkunbrystet, så alt saft bliver ved kødet. Læg pakken i en bradepande og stik et stegetermometer i den tykkeste del af kødet. Steg i ovnen ved 180 grader, indtil en kernetemperatur på 68-70 grader. Det tager ca. 40 minutter.

Rør imens en marinade af salt og peber, honning, olivenolie og limesaft. Når stegen er færdig brunes den på en meget varm pande i lidt olie. Når stegen er godt brun, tages den af panden og marinaden hældes over. Gem stegeskyen fra både ovn og pande og lad stegen hvile i 15 minutter.

Skær broccoli i mindre stykker og giv dem en hurtig blanchering i kogende vand, så de stadig har godt med bid.

De søde kartofler skrælles og skæres ud i lange stave. Olien hældes i en tykbundet gryde, ca. 180 grader. Kog stavene en håndfuld af gangen i 3-5 minutter, til de er sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt og BBQ-krydderi.

Mos avocadoerne med limesaft. Pres hvidløg i og vend det hele med cremefraiche. Smag til med salt og peber.

Server skiver af stegen med lidt stegesky, søde kartofler, broccoli og avocadodip.