Ingredienser
Fordeling pr. 100 g
Skær sener og hinder af mørbraden, og kasser dem, og skær mørbraden i 8-9 mørbradbøffer. Rens champignonerne, halver dem, og skær dem i skiver. Skræl pastinakken, og skær den i små tern, og pil og snit løget i små tern.
Brun mørbradbøfferne på en pande med lidt olivenolie i 1-2 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
Kom olivenolie i en gryde, og steg løg og bacon i 3-4 min. ved jævn varme. Tilsæt pastinak og champignoner, og rist fortsat i 2-3 min. Tilsæt tomatpuré, paprika, timian, bouillon og piskefløde – læg låg på gryden, og lad saucen simre i ca. 20 min. Tilsæt mørbradbøfferne, og lad dem simre sammen med saucen i 5-8 min., til de er færdigtilberedte. Vend bøfferne rundt i gryden undervejs, og krydr til sidst med salt, peber og evt. ekstra paprika. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.
Server mørbradgryden med kartoffelmos eller ris til.
Tip: Hvis du vil servere salat til mørbradgryden, så lav en enkel grøn salat med en frisk olie-eddikedressing evt. tilsmagt med lidt dijonsennep, så du får syrligt modspil til den skønne gryderet.