Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ostebrød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 3.5 dl varmt vand
  • 7 dl mel
  • 1 tsk. salt
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 100 g revet cheddar eller anden ost
  • 2 tsk. hvidløgssalt ca.

Fordeling pr. 100 g

  • Energi i alt 16 stk.: 9709 KJ
  • Energi i alt 16 stk.: 2311 Kcal
  • Energi pr. brød: 606 KJ
  • Energi pr. brød: 145 Kcal
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Opløs gær og sukker i varmt vand (ikke varmere end du kan stikke fingerne i det). Skær smørret i små stykker og vend det med mel og salt. Ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 aflange pinde på længde med en bageplade. Flad dem lidt forsigtigt ud. Pisk det hele æg og pensel dejen.

Drys med fint revet ost, og derefter med hvidløgssalt. Pres forsigtigt for at fæstne osten til dejen. Sno pindene rundt nogle gange og læg dem op på en bageplade med bagepapir. Sæt pindene til efterhævning i ca. 45 minutter. Varm ovnen op på 200 grader og bag dem i ca. 12 minutter.