Ingredienser
Fordeling pr. 100 g
Kom gæren i en skål, og rør den ud i fingervarmt vand. Tilsæt salt og olivenolie, og rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Drys mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål, tildæk den med et klæde, og sæt den til hævning på bordet i 45-60 min.
Skær tomaterne i skiver, og portobellosvampene i mindre stykker.
Tænd ovnen på 225°. Hvis du har en bagesten, kommes den i ovnen og opvarmes med – ellers opvarmes en bageplade i stedet.
Del dejen i 4 stykker, form til boller, og rul hver bolle tyndt ud med en kagerulle. Riv bagepapir ud i stykker, så det passer til pizzaernes størrelse, og placer hver pizzabund på et stykke bagepapir. Smør bunden med lidt tomatsauce, kom tomatskiver og svampe herpå, og drys med revet ost, bacontern, frisk timian, oregano, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Løft pizzaerne i bagepapiret over på den varme bagesten eller bageplade, og bag dem i 10 min., til osten er gylden og pizzaen sprød i kanten. Tag pizzaerne ud af ovnen, og kom lidt knust chili, ekstra oregano og frisk spinat på toppen inden servering.