Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ribeye med marinerede grøntsager

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 stk. kalve ribeye
  • Salt og peber
  • 2 auberginer
  • 4 røde peberfrugter
  • 200 g mandler
  • 4 spsk. olivenolie + 2 spsk. til bagefter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. eddike
  • Salt og peber
  • 1 potte persille
  • 750 g små kartofler
  • Salt og peber
  • 4 stk. skalotteløg

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4337 KJ
  • Energi pr. person: 1032 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 54 %

Skær auberginer og peberfrugter ud i mindre stykker. Kom dem i et ovnfast fad. Tilsæt mandler, hakket hvidløg, 4 spsk. olivenolie og eddike i fadet. Krydre med salt og peber. Det hele vendes godt rundt. Grøntsagerne bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30-45 min. Kom eventuelt lidt ekstra olivenolie og eddike over, hvis grøntsagerne er for tørre. Lige inden servering hakkes persillen groft og vendes rundt.

Skalotteløgene halveres og lægges i et fad med kødsiden ned ad. Den ydre skal bibeholdes og skal ikke fjernes. Kom kartoflerne ned i fadet, krydre dem med salt og peber. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min., indtil kartoflerne er møre.

Ribeye-bøfferne steges på en meget varm pande. Stegetiden vil afhænge af, hvor rød bøfferne ønskes. Vend bøfferne en gang på hver side, det giver det bedste resultat. Krydre bøfferne med salt og peber.

Server bøfferne med de bagte kartofler, løg og marinerede grøntsager. Velbekomme!