Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Røddernes suppe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 250 g selleri
  • 1 persillerod
  • 2-3 kartofler
  • 1 porre
  • 10 g smør
  • 1 lauerbærblad
  • 1 liter vand
  • 2 stk hønseboullion-terninger
  • ¼ tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 håndfuld porretop
  • rugbrødscroutoner

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1149 KJ
  • Energi pr. person: 274 Kcal
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 15 %

1. Vask hænder.
2 Mål alle ingredienser af.
3. Se hvordan du piller og hakker løg. Pil og hak løg og hvidløg.
4. Vask og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler.
5. Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
6. Skyl og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt.
7. Skær den hvide del af porren i ringe.
8. Kom smørret i en stor gryde, og smelt det.
9. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
10. Steg grøntsagerne i 5 minutter.
11. Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden og rør.
12. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
13. Tag lauerbærbladet op af suppen med en ske.
14. Stil gryden ned i køkkenvasken.
15. Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen til der ikke er flere klumper.
16. Smag suppen til med salt og peber.
17. Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler.
18. Hæld suppen i kopper eller termopapkrus. Server med rugbrødscroutoner og pynt med porre toppen..